MŰVÉSZEINK

„A művészet első feladata, hogy megszépítse az életet.”

Art Union

Bubelényi László

“A legnemesebb művészet másokat boldoggá tenni.”

1953-ban született Ungváron, ahol a helyi festőiskola egyik legtehetségesebb tagja volt.


Művészeti, festészeti ismeretei alapját, a természet szeretetét, ábrázolását magántanulóként sajátította el. Nagy hatással volt rá Marton Béla és Bakonyi Zoltán festőművész. A rendszerváltás évében Magyarországra, Ceglédre települt. 1990-től tagja lett a Magyarországi Képző- és Iparművészeti Egyesületnek és a Bagatell Képzőművészeti Szövetségnek.

Festményein lendületes ecsetkezeléssel a természet dinamikája áll a középpontban. Az erőteljes formák a visszafogott pasztellszíneknek köszönhetően mégis a harmóniát, a természet varázsát sugározzák. Teljesen egyéni stílusa mind a vízparti tájképein, mind az örök szépséget megragadó, kibomló csendéletein, portréin megjelenik.

Tanulmányutakon Ausztriában, Németországban, Horvátországban járt. Több mint 50 önálló kiállítása volt és száz fölött a csoportos kiállítások száma, ahol képei szerepeltek. Képei megtalálhatóak az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben, Franciaországban, Ausztriában, Szlovákiában és természetesen Magyarországon is.


Címünk
1044 Budapest,
Íves út 16.

Kapcsolat
telefon: +36 (70) 403 6137 
e-mail: artuniongallery@gmail.com

Facebook
fb.com/artuniongaleria