MŰVÉSZEINK

„A művészet első feladata, hogy megszépítse az életet.”

Art Union

Alim Adilov

"A művész nem azt festi, amit lát, hanem azt, amit másoknak meg kell mutatnia."

 Üzbegisztán fővárosában, Taskentben született 1963-ban. Az európai hírű szentpétervári “Repin” Képzőművészeti Akadémián végezte tanulmányait. Mesterei között a nemzetközileg is nagy szaktekintélyű Mojszenkót és Vitrugatszkijt kell megemlítenünk.


Alim Adilov 1991 és 1993 között eltelt időben a Londoni Akadémián végzett el egy művészeti kurzust, ahol nem csak a festőművészi tehetségét csiszolta tökéletesre, hanem nagyon jó baráti kapcsolatokra is szert tett, melyek később sokban segítették karrierjének alakulását.

1993-ban költözött hazánkba azóta is itt él és alkotja műveit. Országunk szépségei folyamatos inspirációt biztosítanak a számára. 2004-től a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagjává vált.

Kimagasló tehetsége miatt, rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert mind a közönség, mind a szakmabeliek körében. A nagyobbrészt olajtechnikával kreált képein szülőföldjének mágikus tájait és életét, valamint a Biblia világát vizualizálja újra a kitűnő kolorista. „Alim Adilov festőművész száguldó életünk elé olyan műalkotásokat állít, melyekből tündöklik a természet varázsigéje és a Teremtő jóakarata. Képei mint egy fellegvár bástyái dacolnak a háborgó világ forgatagával, idők és korszakok múlásával.”


Címünk
1044 Budapest,
Íves út 16.

Kapcsolat
telefon: +36 (70) 403 6137 
e-mail: artuniongallery@gmail.com

Facebook
fb.com/artuniongaleria